Sanjske vrstne hiše Na Lokvi

Na mirni lokaciji, v neposredni bližini centra Postojne – 400 m, v novi stanovanjski soseski Na Lokvi, gradimo osem vrstnih hiš s tlorisno površino 124 m² in parcelami v velikosti od 263 m² do 420 m².

Vrsthe niše s ptičje perspektive

VRSTNE HIŠE S PTIČJE PERSPEKTIVE

 

Tlorisna razporeditev

Vse vrstne hiše imajo v pritličju dnevni prostor s kuhinjo z izhodom v atrij, wc, utility in kurilnico ter v prvi etaži štiri spalnice, kopalnico in balkon. Število sob v prvi etaži je lahko tudi manjše.
pritličje vrstne hiše Postojna

LOKVA TLORIS NADSTROPJEAtrij je na južni, sončni strani objekta, vhod in nadstrešek za dva avtomobila pa na severni strani objekta.

preddverje in vrstne hiše

ATRIJ IN PREDDVERJE VRSTNE HIŠE BOSTA OPREMLJENA S PRIKLJUČKOM ZA VODO IN ELEKTRIKO

 

Konstrukcija & materiali

Vrstne hiše so zgrajene na klasičen in ljudem prijazen način. Gradnja je opečna z leseno strešno konstrukcijo in opečnato kritino proizvajalca BRAMAC ter opečnatimi strešniki tipa Rubin 13.

opečna gradnja vrstnih hiš Na Lokvi

ZAČETEK OPEČNE GRADNJE NIZA VRSTNIH HIŠ NA LOKVI

Investitor je namesto klasične opeke izbral brušeno opeko podjetja Wienerberger, Porotherm PROFI.Dryfix, ki omogoča suho gradnjo brez dodatne vlage, ki je sicer v malti. Zidovi zidani z opeko Porotherm Profi in z uporabo Dryfix.extra lepila imajo 30 odstotno boljše toplotne karakteristike, s tem pa v primerjavi s klasično gradnjo na letni ravni omogočajo tudi do 40 odstotni prihranek pri stroških ogrevanja. Odlična paropropustnost porozirane opeke Porotherm Profi omogoča regulacijo vlage v prostoru in s tem zdravo in ugodno bivalno klimo. Ta opeka se uporablja pri izgradnji nizko energetskih in pasivnih hiš. Hiše bodo dodatno izolirane s 15 cm debelo plastjo mineralne volne na fasadi ter z izolacijo stropov v mansardi v debelini najmanj 26 cm.

Energetska učinkovitost

Energetska učinkovitost zgrajenih hiš je podobna hišam, ki se uvrščajo med nizko energetske. Posamezni kupec ima namreč v času gradnje možnost, da hišo zgradi in klasificira kot nizko energetsko. Projektant in investitor sta v ta namen v projekte vključila temeljenje stavbe s temeljno ploščo, pod katero se nahaja toplotna izolacija v debelini 12 cm. Ta izolacija pomembno vpliva na zadrževanje toplote v hiši in skupaj s  fasadno izolacijo izvaja toplotni sloj brez toplotnih mostov.

V kolikor bi posameznik želel, da se hiša uvrsti med nizko energetske, bo potrebno v času izgradnje izvesti še nekaj manjših del, vgraditi pa bo potrebno tudi talno gretje s toplotno črpalko in rekuperacijsko napravo.

V vsakem primeru bo odlično energetsko izkaznico vrstnim hišam Na Lokvi zagotovila 12 centimetrov debela termo izolacija pod talno ploščo, wienerberger PRO zidaki, ki se uporabljajo pri gradnji nizkoenergetskih in pasivnih hiš, 15 centimetrska izolacija pod fasado in dobra izolacija pod streho.

Vrstne hise v izgradnji

WIENERBERGER PRO ZIDAKI ZA ODLIČNO ENERGETSKO IZKAZNICO

Vgrajena zunanja okna bodo troslojna.

Ogrevanje je predvideno na plin, trda goriva ali s toplotno črpalko. Ogrevanje bo lahko z radiatorji ali talno, odvisno od želja kupca.

Stavbno pohištvo

Notranja oprema kot so vrata, talne obloge, keramika in sanitarna keramika se vgradijo po predhodnih dogovorih in izbiri kupcev. Kupci lahko izbirajo materiale v okviru širokega prodajnega programa trgovskega podjetja BANDELI d.o.o. iz Vipave, ki že sedaj dobavlja vse materiale za gradnjo.

TEHNIČNE LASTNOSTI

III. FAZA
Stanovanjske hiše na parc.št. 2351/41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48  k.o. Postojna bodo grajene klasično.

Temelj objekta:
Podložni beton – 10 cm, toplotna izolacija  v debelini 12 cm, armiranobetonska plošča v debelini 25 cm in hidroizolacija pod nosilnimi stenami.

Medetažna konstrukcija:
Armiranobetonska plošča debeline 15 cm.

Nosilne stene:
Zidane iz opečnega modularja – wienerberger profix zidaki, lepljeni (s tem pridobimo večjo energetsko učinkovitost).

Streha:
  • strešna kritina BRAMAC -opečni
  • letve in kontra letve
  • sekundarna kritina,
  • slepi opaž
  • špirovcistrešna kritina BRAMAC -opečni

Streha je izdelana v zgoraj navedeni sestavi z vsemi odtočnimi žlebovi v barvani pločevini, obrobami in snegolovi.

Dimnik:
Izdelan bo dimnik iz Schiedel standardnih keramičnih elementov.

Škarpa med parcelami:
Izdelana je škarpa med parcelami, brez žične ograje.

Škarpa med parcelami

ŠKARPA MED PARCELAMI

 

Povej naprejEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageShare on Google+Share on LinkedIn